Aanmeldingsattest, inburgeringscontract en inburgeringsattest

Inschrijven voor een inburgeringstraject is heel eenvoudig. Je komt langs op een van onze kantoren. We zitten op negen plaatsen in Limburg.
Breng zeker je identiteitskaart mee of andere verblijfsdocumenten (oranje kaart, elektronische kaart, annex, … ). Als je een diploma hebt van de cursus Nederlands (NT2), mag je dit ook meebrengen.

Als je bij ons langskomt, krijg je een aanmeldingsattest. Sommige mensen hebben dit papier nodig voor de sociale huisvestingsmaatschappij.

Daarna bekijkt de trajectbegeleider samen met jou wat je plannen zijn voor de toekomst. Welke dingen wil je graag leren? Wat weet je al? Kun je al Nederlands? Zo maken jullie samen een programma op op jouw maat. Bij de start teken je een inburgeringscontract. Daarin staat welke cursussen je gaat volgen.

Wanneer je klaar bent met alle cursussen die in je contract staan en je bent regelmatig naar de lessen gegaan, krijg je een inburgeringsattest. Met een inburgeringsattest volg je gratis Nederlands en het attest komt goed van pas als je de Belgische nationaliteit wil aanvragen. Het allerbelangrijkste is niet het attest, maar al de dingen die je geleerd hebt bij Inburgering!

 

 


'Ik zou Inburgering aan iedereen aanraden.
Je leert je rechten kennen en je eigen weg zoeken.
Je leven in België wordt beter, je leert wat je kan doen als je een probleem hebt.
Ik weet nu waar ik oplossingen moet vinden.
Het leven in België is mooi nu, ik vind het heel fijn.' (Abdul, 19 jaar, Sierra Leone)

Comments