Nederlands als Tweede Taal (NT2)

Wat is het belangrijkste als je je thuis wil voelen in een ander land? De taal leren. Als je Nederlands verstaat, gaat de wereld voor je open. En als je de taal zelf een beetje spreekt, kan je pas echt contact leggen met andere mensen: in de winkel, op straat, met je buren, op de school van je kinderen, … Nederlands leren is onmisbaar als je in België aan je toekomst wil werken.

Daarom is de cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) een belangrijk onderdeel van Inburgering. Voor dit onderdeel werken we samen met het Huis van het Nederlands. Zij vertellen jou welke cursussen je allemaal kan volgen, waar de scholen zijn en wanneer de lessen beginnen. Als je al Nederlands kan, doen zij een test om te bepalen in welk niveau je mag beginnen.

Als je Inburgering doet, is de cursus NT2 gratis. De trajectbegeleider zoekt samen met je uit hoe je in de les geraakt. Als het nodig is, zoekt hij naar opvang voor je kinderen tijdens de les. Bustickets of abonnementen om naar de les te gaan, betalen we achteraf terug.

Als je naast de les NT2 nog meer Nederlands wil oefenen, geven we informatie over praatgroepen en andere activiteiten waar je met Belgen kan praten. Want de beste manier om de taal te leren is: durven en doen!

 

 

 'Ik ben pas 20 maanden hier.
 Na mijn eerste cursus Nederlands
 zijn mijn man en ik meteen gestopt met Engels praten.
 Ik werk als gezinshulp en in mijn job kan ik ook de taal oefenen.
 Als je een beetje studeert,
 kan iedereen Nederlands leren.' (Elisabeth, Spanje)